FRAME SCHAATSEN OP DE IJSBAAN VAN MIDDELBURG

Ontdek de vreugde van inclusief schaatsen bij IJsbaan Middelburg. Waar elk kind, ongeacht zijn of haar mogelijkheden, de kans krijgt om het plezier van schaatsen te ervaren. Samen brengen we beweging, plezier en gemeenschapszin op het ijs. Doe mee aan een sportieve wereld die toegankelijk is voor iedereen. Ontdek het frameschaatsen.
toegangsprijzenSTEUN

Voor wie is frameschaatsen bedoeld?

Frame Schaatsen is specifiek ontworpen voor kinderen met een fysieke en/of meervoudige beperking. In Nederland zijn er naar schatting 20.000 kinderen met een loopbeperking. Deze innovatieve sport biedt hen de kans om deel te nemen aan een activiteit die voorheen onbereikbaar was, waardoor ze nieuwe vormen van beweging en plezier ontdekken.

 

Schaatsen voor Iedereen: Samen tegen Eenzaamheid

IJsbaan Middelburg gelooft in de kracht van samen schaatsen. Door inclusief te zijn voor kinderen met beperkingen, wordt de sport een medium om eenzaamheid tegen te gaan en sociale inclusie te bevorderen. Het doel is om kinderen met en zonder beperkingen samen te brengen, waarbij ze van elkaar leren en elkaar waarderen, ongeacht hun fysieke mogelijkheden.

IJsbaan Middelburg: De Plek voor inclusief schaatsplezier

IJsbaan Middelburg neemt een voortrekkersrol in het toegankelijk maken van schaatsen voor iedereen. Met evenementen zoals de “Heldendagen” en de beschikbaarheid van frameschaatsen, wordt het mogelijk voor kinderen uit het speciaal onderwijs om samen met hun familie te schaatsen. Dit initiatief wordt kracht bijgezet door de samenwerking met Stichting het Gehandicapte Kind.

Steun de beweging: Help kinderen samen op te groeien 

IJsbaan Middelburg en haar partners roepen op tot steun aan Stichting het Gehandicapte Kind. Door een gift, draag je bij aan een samenleving waarin alle kinderen, met en zonder handicap, samen kunnen sporten en opgroeien. Samen kunnen we een verschil maken in de levens van deze kinderen.

"SCHAATSEN IS er ECHT VOOR IEDEREEN"

"Bij IJsbaan Middelburg streven we ernaar om schaatsen toegankelijk te maken voor iedereen. Frame Schaatsen is niet alleen een sport, het is een middel om kinderen van alle achtergronden samen te brengen en ze de vreugde van beweging en vriendschap te laten ervaren. Dit is essentieel om een inclusieve en begripvolle samenleving op te bouwen." Patrick Gabrielse, Organisator bij IJsbaan Middelburg.

Over Stichting Het Gehandicapte Kind

 

Stichting het Gehandicapte Kind, ook bekend als de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, zet zich in voor een samenleving waarin kinderen met en zonder een handicap samen opgroeien.

Hun visie is gericht op het creëren van een omgeving waar het normaal is dat kinderen met en zonder handicap samen op school zitten, spelen, en sporten bij dezelfde sportverenigingen.

Het ultieme doel van de stichting is een samenleving waar elk kind vriendjes heeft en geen gehandicapt kind alleen hoeft te spelen. De stichting is onafhankelijk en wordt ondersteund door donateurs, vrijwilligers, en anderen die dezelfde doelen nastreven: geen kind zonder vriendjes.

Sinds 1950 ondersteunt de stichting projecten die gericht zijn op spelen, leren, en sporten voor kinderen met een handicap.

 

openingstijden

IJsbaan Middelburg is geopend van woensdag 29 november 2023 t/m zaterdag 13 januari 2024. De totale oppervlakte van de schaatsbaan is 650 m2.

Klik op onderstaande button voor de actuele openingstijden.

locatie & contact

de ijsbaan vind je

op de Markt in Middelburg

Telefoon

06 113 559 48

Postadres

President Kennedylaan 27
4334 EE Middelburg

Share This
X