MIDDELBURG – IJsbaan Middelburg introduceert met trots ‘Frame Schaatsen’, een initiatief dat gericht is op het toegankelijk maken van schaatsplezier voor kinderen met fysieke en/of meervoudige beperkingen. Dit initiatief, dat deel uitmaakt van de #1 Winter Attractie in Zeeland, stelt kinderen met een loopbeperking in staat om deel te nemen aan schaatsactiviteiten, een ervaring die voorheen buiten hun bereik lag.

“Frame Schaatsen op de IJsbaan van Middelburg” is niet alleen een sportieve activiteit; het is een beweging die streeft naar sociale inclusie en het bestrijden van eenzaamheid. Door kinderen met en zonder beperkingen samen te brengen, bevordert het project wederzijds begrip en waardering, ongeacht de fysieke mogelijkheden van een kind.

“Bij IJsbaan Middelburg streven we ernaar om schaatsen toegankelijk te maken voor iedereen. Frame Schaatsen is niet alleen een sport, het is een middel om kinderen van alle achtergronden samen te brengen en ze de vreugde van beweging en vriendschap te laten ervaren. Dit is essentieel om een inclusieve en begripvolle samenleving op te bouwen.”

Patrick Gabrielse, organisator bij IJsbaan Middelburg, benadrukt het belang van dit initiatief

Het programma wordt ondersteund door Stichting het Gehandicapte Kind, die zich inzet voor een samenleving waarin alle kinderen, met en zonder handicap, samen kunnen sporten en opgroeien. De stichting, sinds 1950 actief, ondersteunt diverse projecten die gericht zijn op het stimuleren van spelen, leren en sporten voor kinderen met een handicap.

IJsbaan Middelburg nodigt de gemeenschap uit om dit unieke en waardevolle initiatief te steunen. Met evenementen zoals “Heldendagen” en de beschikbaarheid van frame schaatsen, wordt schaatsen een inclusieve ervaring waarin kinderen uit o.a. het speciaal onderwijs samen met hun familie kunnen genieten van de magie van het ijs.

IJsbaan Middelburg is geopend van 29 november 2023 tot en met 13 januari 2024. Voor meer informatie over Frame Schaatsen en de bijdrage van IJsbaan Middelburg aan inclusief schaatsplezier, bezoek https://zeelandhoudtvanschaatsen.nl/frame-schaatsen

Share This
X